fredag 14 februari 2014

Don't try this at home!


Om man stoppar nonstop i sockerkakssmeten sjunker den till botten och stannar där. Om sockerkakan ska bli en tårta har man problem. De förvärras ganska mycket om sockerkakan dessutom blir bränd på toppen och har slagsida värre än Costa Concordia. Kaptenen för den här skutan var dock inte full, bara tokigt stressad eftersom klockan var närmare nio när projektet påbörjades och det samtidigt skulle kokas rödbetor, tomatsås, bakas nyttiga muffins samt förberedas tårtfyllning. Vid midnatt återstod bara städningen.

Tidigare försök med granatäpplemuffinsen gick ner så där. Det här är kardemummamuffins med kanelstekta äpplen, toppade med mandel och havreceumble. De smakar nyttigt. Det blir liksom inte riktigt samma sak utan smör och socker. 

Tårtan ska på nått magiskt sätt bli en batmantårta utan nonstop men fylld med hallonbåtsgrädde och chokladgrädde. Den kommer dock inte ätas ikväll som planerat eftersom HSB igår kväll när jag stod och panik fixade bokade in ett annat party. Bäst av allt är att jag gick upp halv sju imorse för att i god tid innan skidskolan hinna sätta pizzadeg och baka scones. När vi sen skulle åka vid åtta klämde HSB ur sig hur det ligger till. Då blev jag arg!

4 kommentarer:

  1. Oj då.... men det fanns säkert goda skäl...

    SvaraRadera
  2. Eftersom det försvann pengar kan det ha funnits alla goda skäl i världen, det spelar ingen roll!

    SvaraRadera
  3. Försvann? Någonting litet finns väl kvar

    SvaraRadera
  4. Oklart men i vart fall kommer man inte till franska Rivieran med sånna här excesser!

    SvaraRadera