torsdag 31 oktober 2013

en vecka

har jag vabat i oktober! Eller 39,5 timmar för att vara exakt. Tack vare mormor och farmor och uppstigning 05:20 har det i alla fall inte blivit mer men nu känner jag mig galet trött, sliten och förkyld. En vecka eller två på vilohem hade suttit fint! Vabandet sätter dessutom djupa spår i ekonomin. Taket är 333 700 kr och sedan 80 % av det = 27 8084 kr - skatt. Då blir det liksom inte så mycket kvar och framförallt inte till närmelsevis så mycket som det brukar vara. Det är ju superbra att man får ersättning överhuvudtaget och jag vurmar inte för skattesänkningar! Det är ju bara det att vi har vår sparplan och i den ingår inte vab. Kanske ska man budgetera för vab nästa år. Av http://www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/83b8169f-30f9-4a5d-88d1-16bca4ef9a94/rupp05510_2012.pdf?MOD=AJPERES framgår att "föräldrarna använde i genomsnitt ca 7 dagar per förälder för sina barn". Frågan är om man ska räkna å det eller använda vår egen statistik för innevarande år. Precis som historisk avkastning inte säger något om framtida avkastning säger ju historiskt vabande inget om det framtida så genomsnittet för riket kanske ändå är mest tillförlitligt....

Idag var barnen hos mormor och morfar. De åt alla målen där, tjing, tjing men å andra sidan körde vi bil fram och tillbaka så dagen slutade nog +/- 0 i alla fall.

Helgen bjuder på arbete och därefter kommer en månadsrapport. Spänningen är olidlig.

1 kommentar:

  1. Frågan är hur man kan planera så att barnen är sjuka max 20 dagar per år. Uppdelat på båda föräldrarna, så att man får utfyllnad av farbror staten. Kanske vitaminer?

    SvaraRadera